#körutazás
A mediterrán Szicília veleje

Olaszország
Már 279.990 Ft-tól teljes ár

06 80 98 00 80
08:00 - 17:00 között
Beutazási információk

Körutazás Olaszország megkapó szigetén

Szicília Európa történelmének tanúja: megfordultak itt görögök, rómaiak, vandálok, arabok, franciák, spanyolok. A modern kor kezdetéig a mediterrán világ központját jelentette. Ízelítőt kapunk Szicília velejéből: a mindenféle árnyalatokban szikrázó tenger (a türkiztől az égszínkékig), tűzhányó, ókori kincsek, barokk műremekek, kisvárosok, mediterrán életöröm.

8 nap / 7 éjszaka

  • Repülővel

    Repülővel

  • Reggelivel

    Reggelivel

A program tartalmazza:
Repülőjegy oda-vissza Foglalási díj Repülőtéri illeték Feladott poggyász, kézipoggyász Transzferek Minőségi, 3 és 4* szállodák Kirándulóprogramok Olaszos reggeli Üdvözlő granita Magyar nyelvű idegenvezetés

Bőséges programkínálat

1. nap
Érkezés Cataniába

Repülés Budapestről Szicíliába, Cataniába. Idegenvezetőnk üdvözli Önt. Catania Kelet-Szicília legnagyobb városa. Elegáns utcái, barokk terei elbűvölik az utazót. Üdvözlésképpen megkóstolhatjuk a granitát, a jellegzetes szicíliai, jégkására hasonlító finomságot. Szállás: Catania környékén.

2. nap
Etna és Taormina

Szicília egyik legizgalmasabb jellegzetessége a 3350 méter magas Etna-vulkán. Ez Európa legmagasabb és a világ egyik jelenleg is legaktívabb, még mindig működő tűzhányója. Itt a turisták biztonságos körülmények között adózhatnak csodálattal a természet csodájának. A busz kb. 1900 méter magasra viszi fel Önt, ahol a Silvestri-krátereket és a lávafolyamot tekinthetjük meg. Délután Taormina vár ránk. Szicília egyik legnépszerűbb városa sziklás hegyekről tekint le a Jón-tenger azúrkék víztükrére. Főbb nevezetességei a görög-római színház, a San Nicola katedrális és a Corso Umberto, a bevásárlóutca. Visszatérés a hotelbe.

3. nap
Szabadidő vagy fakultatív program

Siracusa és Noto
Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Siracusa (UNESCO-Világörökség) az ókori emlékek kincsestára. A festői városközpont Ortigia szigetén magaslik. Emlékei felidézik, hogy a történelem során milyen jelentős szerepet játszott a város: az ősi Athéné-templom helyén épült katedrális, egy nimfáról elnevezett, Arethusza szökőkútja és az 1232 és 1240 között épült Maniace-vár. Délután Noto (UNESCO-Világörökség) varázsol el minket, mely a szicíliai barokk egyik meseszép kisvárosa. Visszatérés a hotelbe.

4. nap
Agrigento és a Templomok Völgye – Cefalú

Kijelentkezés a hotelből. Majd Agrigento és a Templomok Völgye várnak minket. Agrigento és környéke kivételesen gazdag archeológiai örökséggel büszkélkedhet. Az ősi Akragasz területén elhelyezkedő Templomok Völgyében görög emlékeket csodálhatunk meg, melyek az ókor dicsőséges időszakából származnak. Utazzunk vissza letűnt korok világába ezen a magával ragadó helyszínen! Majd Cefalú felé indulunk, észak felé. A Tirrén-tenger partjának egyik ékessége, az egyik legnépszerűbb szicíliai desztináció télen bájos halász-városka, nyáron felkapott nyaralóhely benyomását kelti. Szállás Palermo/Cefalú régió.

Utasaink élménybeszámolói


N. Klára

Már több alkalommal utaztunk a férjemmel együtt a Premio Travellel. Mindig kiváló idegenvezetők tették teljessé az utazás élményét, akik kivételes felkészültségükkel magyarázták el a látottakat. A szállodai elhelyezésünk is nagyon jó volt, tiszta, jól felszereltségű szállodákban pihenhettük ki a napi, programokban sűrű kirándulásainkat. Akik élményekben gazdag, utazáson szeretnének részt venni, azoknak nagyon tudom ajánlani ezt az utazási irodát!

Hotelek

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket.
Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé,
hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Fontos információk

Az utazáshoz olyan útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes. Fakultatív programok vásárlására elő- zetesen, vagy a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges!

Amit az ár nem tartalmaz

Egyágyas szoba felár
55.990 Ft / fő
Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén
Idegenforgalmi adó:
A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (kb. 2 euró/fő/éj)

Amiket ajánlunk Önnek

Vacsoracsomag
29.990 Ft / fő

Baleset- és poggyászbiztosítás
4.560 Ft / fő

Útlemondási biztosítás
7.200 Ft / fő

Fakultatív program lehetőségek

Fakultatív programok
45.990 Ft / fő
Siracusa, Noto, Palermo és Monreale, Segesta, Erice

Ajánlatkérés kötelezettségek nélkül

 
(Kérjük, válasszon az elérhető időpontok közül)
Kiválasztom
Indulás      2021-09-14
Budapest
Érkezés      2021-09-21
Budapest
279.990 Ft /fő

Ajánlatkérése nem jár semmilyen kötelezettséggel. Kollégáink elkészítik személyre szabott árajánlatát.
Kérdés és foglalás esetén kérjük, hívja a következő számot: 06 80/98 00 80, kollégáink várják hívását! Amennyiben azt szeretné, hogy mi hívjuk Önt, kérem küldjön nekünk üzenetet az chat@premiotravel.hu címre. Az ajánlat limitált ideig érvényes.

Kellemes körutazást, felfedezést kívánunk!