VADONATÚJ UTAZÁS

#körutazás
Mesés izlandi körutazás

Izland
Már 419.990 Ft-tól teljes ár

06 80 98 00 80
08:00 - 17:00 között
Beutazási információk

Misztikus Izland

Az Atlanti-óceán szigetországa az Északi-sarkkör közelében kihagyhatatlan úti cél a természeti szépségek rajongóinak. A világ egyik legbiztonságosabb, és Európa legritkábban lakott országa vadregényes tájjal büszkélkedhet. Gejzírek, vízesések, hósipkás vulkánok, párába burkolózó termálvizes fürdők, és az életre szóló élményt ígérő Északi-fény láttán örökre a szívünkbe zárjuk Izlandot.

6 nap / 5 éjszaka

  • Repülővel

    Repülővel

  • Reggelivel

    Reggelivel

A program tartalmazza:
Foglalási díj Repülőjegy oda-vissza Repülőtéri illeték Feladott poggyász, kézipoggyász Transzferek Minőségi szállásokat középkategóriájú hotelekben Reggeli Magyar nyelvű idegenvezetést (Kirándulóprogramok: Izlandi lovak-élmény, Skogafoss-vízesés, Reynisfjara-part, Vik falu, Seljalandsfoss-vízesés, Reykjavík és az Északi-fény program)

Bőséges programkínálat

1. nap
Repülés Izlandra

Utazás Budapestről átszállással a keflavíki nemzetközi repülőtérre (mely kb. egy órányira van Reykjavíktól, és itt korábban amerikai katonai támaszpont működött). Izlandon, az alig 102.000 négyzetkilométernyi területű, és 370.000 főnyi népességű országban friss, tiszta levegő fogadja az utazót. A repülőtérről kilépve már elképeszt minket a csodálatos természeti környezet. Transzfer a hotelbe. Útközben elhaladunk a Fragradalsfjall vulkán mellett (a láthatóságot az időjárás befolyásolhatja). Információs megbeszélés az idegenvezetővel. Szállás 3 éjszakára: Hotel Selfoss info-circle www.hotelselfoss.is

2. nap
Az izlandi lovak-élmény, fakultatív: Aranykör

Délelőttünk a lenyűgöző izlandi lovak körül forog, mely híres, kisebb termetű, szívós, ugyanakkor barátságos fajta. Arányaiban több található belőlük az országban, mint ahány lakos, és az izlandi kultúra, és történelem fontos részét képezik. Megtekintünk egy lovasbemutatót, és benézünk az istállókhoz is. FAKULTATÍV kirándulás: az Aranykör. Ez egy körülbelül 300 km-es útvonal, mely érinti Izland legfontosabb nevezetességeit. A Thingvellir Nemzeti Park az UNESCO-Világörökség része, mely fontos szerepet tölt be az izlandi örökségben is, itt alakult annak idején az első parlament, Kr. u. 930- ban. Ezen a helyen vulkanikus lávasziklákban és vadregényes hegyekben gyönyörködhetünk. Itt találkozik az amerikai és ázsiai tektonikus lemez – lebilincselő élmény Amerika és Európa között sétálni! A Gulfoss-vízesés neve magyarra fordítva Arany-vízesés, mely Izland délnyugati részén található, a Hvítá folyónál. A zuhatag legmagasabb pontjáról 21 méternyit zúdul alá a víztömeg. Nem véletlen, hogy a világ 10 legszebb vízesése közé is beválasztották. A hely szépségét még jobban kiemeli, hogy sokszor figyelhető meg itt szivárvány, ha előbújik a nap. Gejzír Geotermikus Terület egy magas hőmérsékletű geotermális vidék, ahol a nyers szépségű tájon magasba törő víz, a földből felszálló gőz, és végtelen mezők dominálnak. Az egyik legfontosabb nevezetessége a Nagy Gejzír, melyről a gejzírek a nevüket kapták (ez volt az első ilyen természeti jelenség, melyet valaha nyomtatásban megemlítettek). Kitörések idején (minden 3-5 percben) a forró víz akár 70 méter magasra is fellövellhet itt.

3. nap
Skogafoss-vízesés, Reynisfjara-part, Vik falu, Seljalandsfoss-vízesés, fakultatív: Skyr-manufaktúra

Első állomásunk a Skogafoss-vízesés, Izland déli részén, a Skógá folyónál, a korábbi partvonalat jelző sziklánál. A fenséges vízesés 60 méter magasból zúdul alá. A sorozatok rajongóinak szóló érdekesség, hogy a Trónok Harcában is szerepel ez a nevezetesség. A Reynisfjara parton, a meseszép, világhírű partszakaszon fekete homokban, bazaltgúlákban és sziklákban
gyönyörködhetünk. A legenda szerint a bazaltformációk valaha óriások voltak, akik a hajókat partra akarták húzni az óceánról. Vík falucska lakossága mindössze 300 fő. Ez Izland szárazföldi részének legdélibb faluja. Fekvése mesés, az óceánparton található, sziklás hegyek által övezve. Ódon fatemploma letűnt időket idéz. Szabadidő. Majd a Seljalandsfoss vízesés vár ránk, Izland egyik legfotogénebb látványossága, mely az útról is jól látszik, ahogy közeledünk felé. A 60 méter magas a Eyjafjallajökull gleccserből ered.
FAKULTATÍV program: Skyr-manufaktúra. A Skyr egy tradicionális, neves izlandi tejtermék. Ez a jellegzetes joghurt sokban hasonlít a krémsajtra, íze különleges. A festői Hveragerði falucskának szerves része a Skyr manufaktúra, ahol fontos a hagyományok ápolása, és a közösségi életben is szerepet vállalnak. Itt gyártottak először Izlandon joghurtot.

4. nap
Reykjavík, és Északi-fény program

Kijelentkezés a hotelből, utazás Reykjavíkba. Az ország délnyugati részén fekvő, mintegy 130.000 főnyi lakossággal rendelkező Reykjavík a világ legészakibb fővárosa. Neve „Füstölgő öblöt” jelent, ami a környék hőforrásaira vezethető vissza. Itt kb. háromórás városnézés vár ránk: óváros, parlament. Hallgrímskirkja-templom. Este: Északi-fény program, mely egyik leglátványosabb, legmisztikusabb, leginkább szemet gyönyörködtető kaland. A sötét természet felé indulunk, a hegyek felé, ahol nem zavaró a városi fényözön, mivel az Északi fény leginkább a sötét égbolton, az Északi-sarkkörtől északra figyelhető meg. Ez a különleges fényjelenség télen tűnik fel, így téli időpontunk tökéletes választás ennek átéléséhez. Az aurora borealis elképesztő színekben ragyog, ennek oka pedig a töltött részecskék, melyek energiát adnak át a légkörnek, melynek alkotóelemei fényt sugároznak ki. A színskála változatos, lehet lila, zöld, sárga és vörös is. (A program időjárásfüggő!) Szállás 2 éjszakára: Hotel Cabin info-circle

Utasaink élménybeszámolói


N. Klára

Már több alkalommal utaztunk a férjemmel együtt a Premio Travellel. Mindig kiváló idegenvezetők tették teljessé az utazás élményét, akik kivételes felkészültségükkel magyarázták el a látottakat. A szállodai elhelyezésünk is nagyon jó volt, tiszta, jól felszereltségű szállodákban pihenhettük ki a napi, programokban sűrű kirándulásainkat. Akik élményekben gazdag, utazáson szeretnének részt venni, azoknak nagyon tudom ajánlani ezt az utazási irodát!

Hotelek

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket.
Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé,
hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Fontos információk

Az utazáshoz útlevél vagy új típusú személyi igazolvány kell, mely min. utazás utolsó napjáig érvényes. Izlandra oltással lehet beutazni (mindkét dózis, és a 2. után min. 14 nappal). Az elfogadott oltások: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinovac és Sinopharm BIBP. Ezen kívül kell 72 óránál nem régebbi PCR, vagy antigén teszt. Beutazáskor végeznek még egy tesztet. Az utazást megelőzően ki kell tölteni az alábbi előregiszrációt: www.visit.covid.is Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. Min. csoportlétszám: 20 fő. A programváltozás jogát fenntartjuk!

Amit az ár nem tartalmaz

Egyágyas szoba felár
99.990 Ft / fő
Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.
Segítünk a társításban!

Amiket ajánlunk Önnek

Vacsoracsomag
44.990 Ft / fő
Vacsorák az 1, 2 és 3. napon
Baleset- és poggyászbiztosítás
3.420 Ft / fő

Útlemondási biztosítás
11.990 Ft / fő

Fakultatív program lehetőségek

Fakultatív programcsomag
59.990 Ft / fő
Skyr-manukfaktúra, Kék-lagúna belépővel, Aranykör-kirándulás

Ajánlatkérés kötelezettségek nélkül

 
(Kérjük, válasszon az elérhető időpontok közül)
Kiválasztom
Indulás      2021-12-18
Budapest
Érkezés      2021-12-23
Budapest
479.990 Ft /fő
Kiválasztom
Indulás      2022-01-13
Budapest
Érkezés      2022-01-18
Budapest
419.990 Ft /fő

Ajánlatkérése nem jár semmilyen kötelezettséggel. Kollégáink elkészítik személyre szabott árajánlatát.
Kérdés és foglalás esetén kérjük, hívja a következő számot: 06 80/98 00 80, kollégáink várják hívását! Amennyiben azt szeretné, hogy mi hívjuk Önt, kérem küldjön nekünk üzenetet az chat@premiotravel.hu címre. Az ajánlat limitált ideig érvényes.

Kellemes körutazást, felfedezést kívánunk!