#csillagtura
A napfény és a szerelem szigete

Ciprus
Már 159.990 Ft-tól teljes ár

06 80 98 00 80
08:00 - 17:00 között
Beutazási információk

Csillagtúra a napfény és a szerelem szigetén

Ciprus a napfény, a szerelem szigete, a Földközi-tenger egyik ékessége. A mitológiai háttér, a történelmi emlékek, a jó közbiztonság, az álomszép természeti környezet teszik ideális úti céllá. Hagyja itt a hideg, szürke napokat, és tartson velünk az aranyló mediterrán napsütésbe, élvezze a kellemes időjárást!

6 nap / 5 éjszaka

  • Repülővel

    Repülővel

  • Reggelivel

    Reggelivel

A program tartalmazza:
Foglalási díj Repülőjegy oda-vissza, Ryanair vagy hasonló légitársasággal Repülőtéri illeték Feladott poggyász, kézipoggyász Transzferek Kirándulóprogramot: Tradícionális Paphos Minőségi szállást középkategóriájú hotelben Reggeli Magyar nyelvű idegenvezetést

Bőséges programkínálat

1. nap
Utazás Ciprusra

Repülés Budapestről Ciprusra. A helyszínen magyarul beszélő idegenvezetőnk üdvözli Önt és elkíséri a szállodába. Szállás: Hotel Maricas Boutique Hotel vagy hasonló.

2. nap
Tradícionális Paphos - Félnapos

Idegenvezetőnk információs megbeszélést tart. Majd félnapos Paphos kirándulás vár ránk. Paphos városát Kr. e. 1400-ban alapították. A legenda szerint itt született Aphrodité. A szerelem, a szépség istennője világra jövetelekor a tenger hullámaiból emelkedett ki. Itt képet kaphatunk arról, hogy készülnek a híres fazekas remekművek, melyről a régió híres, illetve az ínycsiklandó ciprusi édesség, a lokum. Meglátogatjuk a sziget legjelentősebb templomai közé tartozó Agia Paraskevit, mely a 9. századból származik. A séta közben lehetőség lesz megcsodálni a városközpontot, és a város régi iskoláit.

3. nap
Nicosia - Egész napos – Kultúra-és vacsoracsomag része

Azoknak, akik kérték Kultúra-és vacsoracsomagunkat: Nicosia-kirándulás. Nicosia a világ utolsó, jelenleg is kettéosztott fővárosa: egyik része görög, másik török fennhatóság alá tartozik. A város két részét az ún. Zöld Vonal választja el. Nicosia kozmopolita, nyüzsgő, pezsgő vonásaival, gazdag történelmi, kulturális hátterével bűvöli el a látogatókat. Az óvárost impozáns velencei falak ölelik körbe, és számos múzeum, vallási és történelmi nevezetesség volt itt szemtanúja a mediterrán sziget évszázadainak. Felkeressük az Agios Ioannis katedrálist, és a Leventis Múzeumot, mely Nicosia fejlődését mutatja be a rézkorszaktól napjainkig. Meglátogatjuk az óvárost (Laiki Geitonia), melynek falait a velenceiek építették a 16. században. Sétálunk a híres Ledra utcán, odáig, ahol az átkelőhely található. A nap folyamán szabadidő keretében lesz alkalmunk szuvenírek vásárlására, kávézásra.

4. nap
A Tródosz-hegység varázsa – egész napos – Kultúra-és vacsoracsomag része

Azoknak, akik kérték Kultúra-és vacsoracsomagunkat: A Tródosz-hegység varázsa. Ezen a kiránduláson Ciprus zöld szíve felé indulunk. Minél magasabbra visz fel utunk, annál frissebbé válik a fenyőillatú levegő. A Tródosz-hegység felé megállunk egy kávészünet erejéig Panayia falucskánál. Itt született Makarios érsek, Ciprus első elnöke. Következő állomásunk a 11. században alapított Kykkos kolostor, mely 1318 méter magasan található, egy hegycsúcson, és Ciprus egyik legjelentősebb kolostoraként tartják számon. Lukács apostol ikonja, és a bámulatos freskók díszítik falait. A Marathassa-völgy egyik kis falucskájában ebédszünetet tartunk. Itt megtekinthetjük az UNESCO-Világörökség részét képező egyik jellegzetes templomot, melynek teteje pajtára hasonlít, és elképesztő freskókkal büszkélkedhet. Délután Omodos felé tartunk, mely Ciprus egyik legszebb borfaluja. Igazi felüdülést jelent ráfeledkezni a békés, festői vidéki tájra, és bóklászni a szűk utcácskákon. A Timios Stavros templom a környék egyik kiemelkedő nevezetessége. Alkalmunk nyílik egy borkóstolás keretében megismerkedni a régió nedűivel.

Utasaink élménybeszámolói


Dr. Kishonti László

Immár negyedik alkalommal választottam a Premio Travel ajánlatát. Korábban bejártam velük a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét. Idén kipróbáltam a ciprusi körutazást. Aki szerette a törökországi körutazásokat, -de bárkinek- tudom ajánlani a ciprusi körutazást. Október 29-től nov. 5-ig voltunk a szigeten. Szikrázó napfény, egy kis szél, törökös hangulat, de azért más, ez Ciprus. Kedves emberek, gyönyörű tájak, és nem utolsó sorban minden utamon felkészült idegenvezetők, szóval, ha nem akarnak csalódni, akkor meleg szívvel ajánlom a Premio Travel útjait, nem utolsó sorban a ciprusi körutazást."


V. Balázs és Kata

Régóta szerettünk volna a feleségemmel eljutni Ciprusra. Ezt most végre teljesült. Annak külön örülünk, hogy miután a neten jó pár ajánlatba belefutottunk, végül a Premioé mellett döntöttünk. Tökéletes szervezés, megfelelő hotelek, érdekes kirándulások, az egy hét alatt gördülékenyen ment minden.

Hotelek

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket.
Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé,
hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.
Az utazáshoz olyan útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes. Min csoportlétszám: 20 fő. A kirándulások sorrendje változhat!  Fakultatív program vásárlása a helyszínen. Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelben biztosítunk elhelyezést.

Fontos információk

Beutazási feltételek: 
Június 1-től a beutazásra vonatkozó koronavírus járvánnyal összefüggő korlátozásokat feloldották.


Kötelező regisztráció nincs.

Amit az ár nem tartalmaz

Egyágyas szoba felár
29.990 Ft / fő
Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.

Amiket ajánlunk Önnek

Kultúra-és vacsoracsomag
69.990 Ft / fő
Nicosia -kirándulás, A Tródosz-hegység varázsa-kirándulás, 5 vacsora
Biztosítási csomag
7.320 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!
Kiegészítő fakultatív programok a helyszínen foglalhatók.
Várható kirándulások:
- Ciprus ismeretlen arca (jeep túra) kb 70 €
- Ősi Paphos kb. 40 €
- Antik történelmi emlékek kb 40 €
- Ciprusi est kb 35 €

Ajánlatkérés kötelezettségek nélkül

 

VAGY
AZONNALI FOGLALÁSÉRT HÍVJA UTAZÁSI TANÁCSADÓNKAT
a 06 80 98 00 80-as telefonszámon,
aki várja hívását munkanapokon 8-17 óra között!

(Kérjük, válasszon az elérhető időpontok közül)
Minden időpont helyi idő szerint van megadva!
Indulás      2022-11-05
Érkezés      2022-11-10
159.990 Ft /fő
Betelt!

Ajánlatkérése nem jár semmilyen kötelezettséggel. Kollégáink elkészítik személyre szabott árajánlatát.
Kérdés és foglalás esetén kérjük, hívja a következő számot: 06 80/98 00 80, kollégáink várják hívását! Amennyiben azt szeretné, hogy mi hívjuk Önt, kérem küldjön nekünk üzenetet az chat@premiotravel.hu címre. Az ajánlat limitált ideig érvényes.

Kellemes körutazást, felfedezést kívánunk!