2023-AS ÁRAK HAMAROSAN!

#körutazás
A Fekete-tengeri partvidék ékességei

Bulgária
Már 199.990 Ft-tól teljes ár

+36 1 8812 683
08:00 - 17:00 között
Beutazási információk

Bulgária Fekete-tengeri ékességei

Bulgária Fekete-tengeri partvidékének ékkövei: Várna, a „tengeri főváros”, és Burgasz, a bolgár nyaralóhelyek toplistájának másik dobogósa ezernyi élményt ígérnek. Utazást teszünk az ókori kincsek világába, de felfedezzük a modern Bulgária megannyi titkát is. Hagymakupolás ortodox templomok, álomszép tengerpartok, a múltról mesélő kolostorok, festői városok várnak ránk Neszebártól Plovdivig.

8 nap / 7 éjszaka

  • Repülővel

    Repülővel

  • Reggelivel

    Reggelivel

A program tartalmazza:
Repülőjegy oda-vissza, Ryanair vagy hasonló légitársasággal Repülőtéri illeték Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász Transzferek Minőségi szállások 4* hotelekben Reggeli Kirándulóprogramok: Pomorie, Várna, Neszebar és Burgasz Magyar nyelvű idegenvezetés

Bőséges programkínálat

1. nap
Utazás Bulgáriába - Pomorie

Utazás Budapestről Bulgáriába (Burgaszi repülőtérre). Idegenvezetőnk fogadja Önt. Pomorie városába tartunk, mely a Fekete-tenger déli partvidékének festői üdülőhelye. Felkeressük a sómúzeumot – ez egyedálló nemcsak Bulgáriában, de egész Kelet-Európában: a sót különleges eljárással állítják elő a tenger vizéből. A Pomorie-tó a sónak köszönhetően egyedülálló flórával és faunával büszkélkedhet. Évezredek óta békés egymás mellett létezésben valósul meg itt az emberi tevékenység és a természet megkapó egysége. Ez egyben a madarak paradicsoma is: kb 269 faj fordul elő erre, és a Via Pontica vándorútvonal is erre vezet. A múzeum mellett a Pomorie-tó látogatóközpont tökéletes helyet kínál a madármegfigyeléshez. A szemfülesek felfedezhetnek erre kormoránt, kócsagot, és sok más lebilincselő fajt. A Szent György kolostort a pravoszláv egyház egyik legfontosabb szentjének tiszteletére építették. A működő kolostor helyén egykor trák szentély állt. A bizánci korban emeltek itt kolostort, a jelenlegi templom pedig 1856-ban épült. Jellegzetessége Szent György ikonja a templom bejárata felett. A látogatók hallhatják itt a csodatévő víz történetét, mely a kolostor építésének apropóját szolgáltatta. Pomorie közelében érdekes élményt ígér egy trák temetkezési hely, mely a Kr.u. a 2-3. századból származik. Ez az ősi kupolás sír a legnagyobb ilyen jellegű építmény Bulgáriában, és a Balkán-félszigeten is egyedülállónak számít. A tipikus trák sír és egy római mauzóleum ötvözeteként létrejött építményen 22 méter hosszú folyosó vezet végig. Szabadidő keretében lehetőség nyílik sétára Pomorie tengerpartján, és ebédelésre. Utazás Várnába, szállás Várna környékén. Szállás: Hotel Estreya Residence vagy hasonló.

2. nap
Várna

Félnapos kirándulás keretében Várna nevezetességeivel ismerkedünk. Az ország harmadik legnagyobb városát Bulgária “tengeri fővárosának” is becézik. Első megállónk az Archeológiai Múzeum, mely a Várna környéki régészeti kincseket mutatja be. Őskori leleteket is bemutatnak, de megcsodálhatóak a világ legrégebbi arany tárgyai is, melyek méretüket tekintve a negyedik legnagyobbak Európában. A város központjában sétálóutcák, történelmi épületek, kellemes kávázók, boltok hivogatják látogatókat. A színpompás bolhapiac a katedrális közelében igazán egyedi darabokat kínál. A főbb nevezetességek közé tartozik még a Mária Mennybemenete Katedrális, az óratorony, a színház és operaház, a Fesztivál-és kongresszusi Központ, a Tenger Kaszinó, a Nemzeti Obszervatórium és Kopernikusz Planetárium. Ebédelési lehetőség a Fesztiválközpont közelében, ahol számos étterem csalogatja a betérőket. Visszatérés a hotelbe.

3. nap
Szabadidő vagy fakultatív program: Kaliakra-fok, Balchik Botanikus Kert, és Mária királynő palotája

A mai napon pihenjen kedvére, vagy vegyen részt egész napos fakultatív programunkon! A Kaliakra-fok egy meseszép természeti kincs a Fekete-part partján, nem messze a román határtól. Az egykori itteni erődöt trákok, rómaiak, bizánciak, és bolgárok is használták. A település maradványai is megtalálhatóak ma itt, melyeknek kis múzeumot is emeltek. Megelevenedik itt a vízbe ugró lányok legendája, akik a törökök elől menekülve a vízbe ugrottak, és a monda szerint vérük festette vörösre itt a sziklákat. A Blachik Botanikus kert kihagyhatatlan program a természet és a történelem kedvelőinek: a 10 hektáros komplexum területén magasodik Mária királyné nyári palotája, aki Ferdinánd román király felesége volt (akkoriban Balchik Romániához tartozott). A rezidencia építését 1926-ban fejezték be, és ellátták minden szükségessel. Felfedezhető itt villák, borospince, kolostor, kápolna, és számos más is. A kastély mögött várja a látogatókat az impozáns botanikus kert kaktuszokkal, virágokkal, vízesésekkel, patakokkal. A Sinyata Valna -kert híven tükrözi a királyi pár növények iránt érzett szeretetét: a rózsák, tulipánok, jázminok, nárciszok mesés illatukkal bűvölnek el minket. Szabadidő keretében alkalom lesz sétálni Balchik promedádján és ebédelni. Visszatérés a hotelbe.

4. nap
Szabadidő vagy a helyszínen foglalható fakultatív program

Pihenjen kedvére, vagy vegyen részt helyszínen foglalható fakultatív programon! Igazi bolgár élményekben lehet része így a mai napon.

Utasaink élménybeszámolói

Hotelek

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket.
Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé,
hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Fontos információk

A Bulgáriába történő utazáshoz  új típusú személyi igazolvány kell, mely az utazás utolsó napjáig érvényes, vagy útlevél, mely a visszautazástól még 90 napig érvényes! A programváltozás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges! Helyi adó a helyszínen fizetendő: kb. 1,50€/fő/éj. A helyszínen kiegészítő fakultatív programok vásárlására lesz lehetőség. 

Beutazás:
2022.04.13-tól az érvényes úti okmányok birtokában, Magyarországról bárki beutazhat Bulgáriába. Nem kell oltási igazolványt, vagy tesztet bemutatni. 
Regisztráció nem szükséges.
 

Amit az ár nem tartalmaz

Egyágyas szoba felár
49.990 Ft / fő

Idegenforgalmi adó: A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (kb 1,5 euró/fő/éj)

Amiket ajánlunk Önnek

Vacsoracsomag
39.990 Ft / fő
Napi vacsorák és 1 alkalommal bolgár est showműsorral, tűztáncosokkal
Biztosítási csomag
10.060 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív program lehetőségek

Fakultatív programcsomag
49.990 Ft / fő
Kaliakra-fok, Balchik Botanikus Kert, és Mária királynő palotája, Plovdiv, Szozopol

Ajánlatkérés kötelezettségek nélkül

 

VAGY
AZONNALI FOGLALÁSÉRT HÍVJA UTAZÁSI TANÁCSADÓNKAT
a 06 80 98 00 80-as telefonszámon,
aki várja hívását munkanapokon 8-17 óra között!

(Kérjük, válasszon az elérhető időpontok közül)
Minden időpont helyi idő szerint van megadva!

Ajánlatkérése nem jár semmilyen kötelezettséggel. Kollégáink elkészítik személyre szabott árajánlatát.
Kérdés és foglalás esetén kérjük, hívja a következő számot: 06 80/98 00 80, kollégáink várják hívását! Amennyiben azt szeretné, hogy mi hívjuk Önt, kérem küldjön nekünk üzenetet az chat@premiotravel.hu címre. Az ajánlat limitált ideig érvényes.

Kellemes körutazást, felfedezést kívánunk!