Notice: Undefined offset: 0 in /www/dev/kampany.premiotravel.hu/templates/pages/journey_new.tem on line 582

Notice: Undefined offset: 0 in /www/dev/kampany.premiotravel.hu/templates/pages/journey_new.tem on line 583
Időtlen Athén és Peloponészosz - PremioTravel

#körutazás
Időtlen Athén és Peloponészosz

Görögország
Már 199.990 Ft-tól + repülőtéri illeték

06 80 98 00 80
08:00 - 17:00 között

Körutazás az antik világ kincsei között

Görögország az emberiség bölcsője. Az Akropolisz a maga időtlenségében, a világos épületeken megcsillanó napfény, a modern élet nyüzsgése az egyik legizgalmasabb fővárossá teszi Athént, ahol minden sarkon ókori emlékekre bukkanhatunk. A Peloponészosz-félsziget antik kincsei tovább mesélnek letűnt időkről, miközben a csodaszép környezetet élvezhetjük.

7 nap / 6 éjszaka

  • Repülővel

    Repülővel

  • Reggelivel

    Reggelivel

A program tartalmazza:
Repülőjegy oda-vissza Feladott poggyász, kézipoggyász Transzferek Minőségi, 3 és 4* szállodák Kirándulóprogramok Reggeli Relaxáció Magyar nyelvű idegenvezetés

Bőséges programkínálat

1. nap
Repülés Görögországba

Repülés Budapestről Athénba. Idegenvezetőnk üdvözli Önt. Szállás: Hotel Candia***, Athén környéke.

2. nap
Athén városnézés az Akropolisszal

Ma Athén csodáival ismerkedünk. A görög főváros, az ókori civilizáció egyik legfontosabb városa, színes-szeretnivaló nyüzsgésével és utánozhatatlan hangulatával fogadja a látogatókat. Első mmegállónk a város fölé magasodó fenséges Akropolisz, az ókor egyik gyöngyszeme, jellegzetes épületegyüttese, mely Athénból szinte mindenhol látható, ahol érezzük évezredek történeteit. Legjellegzetesebb része a Parthenón, melyet Pallasz Athéné istennő tiszteletére építettek. A bejárat Propülaia-ként ismert, és klasszikusan elegáns fehér márványból készült. Az Erekhtheionszentély oszlopai lányalakokat formáznak. A modern kialakítású Akropolisz-múzeum ad otthont az Akropoliszon feltárt kincseknek. A 2009-ben megnyitott létesítményben közel 4000 tárgy található. Felkeressük a Syntagma-teret, melynek egyik végében magasodik a Parlament, az ismeretlen katona sírjával. Az evzone-ok, azaz hagyományos viseletbe öltözött katonák strázsálnak itt, az őrségváltás pedig látványos. Kihagyhatatlan nevezetesség a Panathinaiko-stadion, és az úgynevezett Athéni Trilógia 19. századból származó épületei, a könyvtár, az akadémia, az egyetem. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Hotel Candia***

3. nap
Athén – Epidaurosz színház – Mükéné – Navplio

Kijelentkezés a hotelből. A következő napokban a Peloponészoszi félsziget titkainak nyomába eredünk. Átkelünk a Földközi-tengert és az Égei-tengert összekötő Korinthoszi csatornán. Az antik világ egyik újabb gyöngyszemét, az epidauroszi színházat ismerhetjük meg, melynek építését Kr. e. 4. században kezdték el, nagy befogadóképességéről és kitűnő akusztikájáról volt ismert, és ma is jó állapotban csodálható meg. Mükéné a Peloponészosz-félsziget északkeleti részen Görögország egyik legfontosabb régészeti lelőhelye, az ókori civilizáció egyik központja, a mitológia szerint Agamemnón főhadiszállása. Szállásunk Navplio környékén lesz, mely az Argoliszi-öböl partjának meseszép tengerparti városa. Ez volt az újonnan megalakult görög köztársaság első fővárosa 1823 és 1834 között. Szállás: Hotel Amalia****, Navplio.

4. nap
Szabadidő vagy fakultatív program

Nemea és Skouras borászat
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk FAKULTATÍV kirándulásra: Nemea és Skouras borászat. Különleges élményt jelent a nemeai ásatási terület megismerése, melyet nemrég fedeztek fel a Berkeley egyetem munkatársai, így még kevéssé ismert desztináció, kevésbé lepik el a tömegek. Az ókori települést ráadásul mesés környezet veszi körbe: árnyas fák, rózsák, márvány piknikasztalok. Itt egy múzeum gondozza a terület örökségét. A nap másik fénypontja a Skouras birtok megismerése, ahol kiváló minőségű borokat gyártanak. A nemea-i régió különösen kedvez a vörösbornak, itt az EU különleges besorolásának megfelelő, oltalom alatt álló eredet megjelölésű piros nedűt állítanak elő. Szállás: Hotel Amalia****, Navplio.


N. Klára

Már több alkalommal utaztunk a férjemmel együtt a Premio Travellel. Mindig kiváló idegenvezetők tették teljessé az utazás élményét, akik kivételes felkészültségükkel magyarázták el a látottakat. A szállodai elhelyezésünk is nagyon jó volt, tiszta, jól felszereltségű szállodákban pihenhettük ki a napi, programokban sűrű kirándulásainkat. Akik élményekben gazdag, utazáson szeretnének részt venni, azoknak nagyon tudom ajánlani ezt az utazási irodát!

Hotelek

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket.
Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé,
hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Fontos információk

Az utazáshoz olyan útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges, melyek az utazás utolsó napjáig érvényesek. Fakultatív programok vásárlására előzetesen, vagy a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám(min. 30 fő) szükséges!

Amit az ár nem tartalmaz

Foglalási díj
2.900 Ft / fő

Egyágyas szoba felár
79.990 Ft / fő
Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.
Repülőtéri illeték
39.990 Ft / fő

Helyi adó
Helyszínen fizetendő, mértéke és pénzneme a helyi előírásoknak megfelelően alakul.

Amiket ajánlunk Önnek

Baleset- és poggyászbiztosítás
3.990 Ft / fő

Útlemondási biztosítás
4.900 Ft / fő

Vacsoracsomag (5 alkalom)
33.990 Ft / fő

Fakultatív programok

Fakultatív programcsomag
39.990 Ft / fő
Nemea és Skouras borászat, Athén by night folklórműsorral, vacsorával.

Ajánlatkérés kötelezettségek nélkül

 
(Kérjük, válasszon az elérhető időpontok közül)

Ajánlatkérése nem jár semmilyen kötelezettséggel. Kollégáink elkészítik személyre szabott árajánlatát.
Kérdés és foglalás esetén kérjük, hívja a következő, INGYENESEN hívható számot: 06 80/98 00 80, kollégáink várják hívását! Amennyiben azt szeretné, hogy mi hívjuk Önt, kérem küldjön nekünk üzenetet az chat@premiotravel.hu címre. Az ajánlat limitált ideig érvényes.

Kellemes körutazást, felfedezést kívánunk!